Cross Border Programme - Croatia | Bosnia and Herzegovina

Search

This section is designed for all potential applicants who are looking for a project partner. If you would like to browse through existing contacts and project ideas please use our search engine.


Project Name: Oživljavanje povijesti i kulturne baštine u svrhu animiranja turističke ponude
Input Date: 2010-05-24 09:13:25
Organization: Turistička zajednica grada Slavonskog Broda; Razvojna agencija grada Slavonskog Broda d.o.o.
Country: Croatia
Full Name: Vjeran Milković
Address: Vukovarska 1
Description of partner: Tražimo partnera u susjednoj Bosni i Hercegovini koji prepoznaje zajednički interes te cilja na razvoj turističke ponude odnosno privlačenje većeg broja turista kroz promociju specifične povijesti i kulture u regiji. S obzirom da srž projekte ideje bazira na oživljavanju Tvrđave Brod i povezanih povijesnih događanja, od prednosti je posjedovanje sličnog objekta kulturne baštine i/ili povijesti. S obzirom na financijske i operativne kapacitete te s obzirom na bit projekta, prioritet imaju sljedeće institucije: Turistička zajednica, Grad/općina i sl.
Priority 1: Mjera 1.1: Zajednički razvoj turističke ponude/Measure 1.1: Joint development of tourism offers
Priority 2:
Project Description: Uređenje strateških dijelova Tvrđave Brod i adekvatnog objekta u BiH - uspostava diorama te prikaz povijesnih događaja kroz scenske prikaze pomoću tehnologije, rekvizita i stručnih glumaca; Provedba javne kampanje uključujući postavljanje turističke sign
Main activities: Projekt cilja na revitalizaciju zajedničke turističke ponude i kulturne baštine kroz programe živuće povijesti uključujući glumce, kostime, rekvizite i tehnologiju. Obnova strateških dijelova uz bogati popratni program, opširna promocija regija u lokalnim i regionalnim medijima te postavljanje turističke signalizacije čine glavne osi opisa projekta. Dodana vrijednost za partnere u projektu ostvariti će se posebice kroz intenzivno umrežavanje turističkih organizacija u regijama te izmjenu znanja i iskustava.
Estimated value (€): 200.000,00
Project Duration: 1 godina
Previous experience: Prijavitelj po projektu biti će Turistička zajednica grada Slavonskog Broda koja je na temelju višegodišnjeg iskustva u prijavi i provedbi turističkih projekata na području grada Slavonskog Broda te na temelju financijskih kapaciteta više nego adekvatan partner u projektu. Podršku kako pri prijavi tako i pri provedbi projekta pružiti će Razvojna agencija grada Slavonskog Broda d.o.o. s obzirom na operativne kapacitete i iskustvo u apliciranju projekata prema pretpristupnim programima.